Gulvafslibning

Voks

Bonevoks og voksbehandling af træ og gulve har været praktiseret som en betydningsløs gulvbehandling i de sidste talrige år. I gamle dage anvendte man jævnligt gulvvoks som efterbehandling idet alternativer som oliebehandling og lak ikke forekom på dette tidspunkt. Den ny overflade gav et stort arbejde med den krævende gulvpleje.

Hvad er bonevoks og voks?

Et voks handlet trægulv kan blive blank som et spejl. Gulvvoks benyttes ikke kun på plankegulve eller parket men også andre typer gulvbelægning, såsom linoleum, natursten ol.

Hvad er bonede parketgulve og plankegulve?

Voksbehandling er en overfladebehandling der forlanger meget arbejde. Den polerede og flotte overflade fås ved boning med en high speed buffer, en gulvmaskine som opvarmer voksen med høj poleringshastighed. Ved daglig vedligeholdelse anvendes almindelig polering. High Speed gulvpolering anvendes som interval gulvvedligeholdelse.

Buffer gulvmaskine og voksbehandling?

Buffer bearbejdning er en highspeed blanknings, der er meget effektiv og tidsrøvende. De polerede gulvafslibning i supermarkeder er buffer poleret. Buffer poleringen opvarmer voksen, som derpå blank poleres. Denne manøvre giver en uopslidelig, poleret og rengøringsvenlig finish.

Bonevoks og voksbehandling

Voksning og boning stiller store krav og er meget tidskrævende. Denne overflade udføres ofte kun på pladser med tjenestefolk eller ansatte med erfaring og viden indenfor denne mulighed, herunder på godser og slotte. Dette ualmindelige fagområde er lige ved at være glemt og på markant tilbagegang.

Hvad er ludvoks og ludbehandling?

Ludbehandling anvendes tilmed ved bonevoks og voksning. Her påføres træet en ludvoks der danner en rengøringvenlig og næsten vedligeholdelsesfri overflade. Her er det ikke nødvendigt med en boning, men blot almindelig gulvvask med voksholdig sæbe. Ludvoks er i øvrigt en gulvbehandling som sjældent bruges, men er nyttig til lyse og naturlige gulve.

Alternativer til voks og voksning

Gulvolie og lak er gode alternativer til voks og voksbehandling. Her henholdsvis forsegles træet med lak eller mættes med hærdende olie. Begge disse overfladebehandlinger kan tilmed blankes op og poleres.

Mail, ring eller skriv gerne for supplerende facts om voksbehandlede plankegulve eller parketgulve.

For more information, Please visit: https://egedahl.dk/

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes