Gulvafslibning

Maling

Malerarbejde på plankegulve anvendes rimelig sjældent, eftersom træ looket således vil forsvinde. Træ er et praktfuld naturligt materiale, som står godt til ethvert lejlighed eller hus. Træ som gulvbelægning skaber varme, hygge og velbefindende. Denne virkning vil dog fordufte ved overmaling. Det er bestemt ikke irrelevant hvorledes et parketgulv males, så benyt til stadighed en kompetent fagmand til gulvmaling.

Hvorfor male plankegulve og parketgulve?

Maling er en slidstærk overfladebehandling som er fulddækkende. Derigennem kan træets naturlige look ikke betragtes, til gengæld opnår man med maling en heldækkende ensfarvet finish. Maling kan være en fortrinlig gulvløsning til utrolig slidte plankegulve og parket, der ikke tåler en gulvafslibning eller afhøvling.

Typer maling til gulve?

Der anvendes ofte 2 forskellige former for maling til gulve, alkyd og epoxy. Begge malinger er ret slidstærke og benyttes ikke kun på parketgulve og plankegulve, men også på beton i fabrikshaller og lagerhaller hvor der køre gaffeltrucks.

Hvorfor gulvmaling?

I fald et pankegulv eller parket er nyt eller nyafslebet, vil overfladebehandling med maling være skørt. Fuldmaling bruges på et såkaldt ‘problemgulv’ for at dække over skader, herunder halvmat, blank, højglans, halvblank, mat. Et malet plankegulv eller parketgulv er let at vedligholde, smudsafvisende og rengøringvenlig.

Forarbejde inden malerarbejdet

Parketgulv eller plankegulvet skal være helt rent inden malingen påføres. Grundrengøring er dermed nødvendig, idet det mindste smuds, snavs, fedt og støv vil skabe problemer.

Hvordan plejes og rengøres et malet gulv?

Hvis malingen viser tegn på brug og slid, kan det behandles påny. Er malingen slidt igennem til rent træ, er det muligt at pletmale uden afslibning af hele falden. Gulvvask, gulvpleje og gulvvedligeholdelse er nemt ligesom på et lakbehandlet gulv. Ved rengøring udføres opnår du et rent pankegulv eller parket let og hurtigt, hvilket naturligvis er elsket hos børnefamilier.

Er der mulighed for valg af farvenuancer?

Gulvmaling udføres ofte i en hvid farve, men det er også muligt at farvetone malingen til en mørk tone. Et malet pankegulv eller parket kan også påmales kanter og border.

Tag kontakt til os for en snak om muligheder for dit plankegulv eller parketgulv.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes