Gulvafslibning

Dørtrin

Dørtrin hedder også dørtærskler, fodspark, tærskler, fodtrin og bundkarm er nogle af de mest udsatte bygningselementer i hjemmet. De er offer for slitage og spark i langt større grad end plankegulvet eller parketgulvet. Afslibning af dørtrin laves af os, et billigt gulvfirma med stor erfaring og viden. Vi varetager alle typer opgaver indenfor gulvbranchen, herunder afslibning af dørtrin, trapper og gulve.

Hvordan får jeg billig afslibning af dørtrin?

Når du har plankegulve eller parketgulve, vil ethvert gulvarbejde blive løst af vores gulvfirma. Sandt nok er vores specialitet afhøvling, afslibning og efterbehandling, hvor vores erfaring, kompetencer og ekspertiser virkelig får fri udfoldelse. Ikke desto mindre spænder vore arbejdsområder vidt lige fra afslibning af dørtrin til afslibning af gulve og store gulvarbejder. Uanset hvilket gulvarbejde vi løser, får du et godt og brugbart udfald gulvløsning med sikkerhed.

Bær din kæreste over dørtrinnet!

Det er familietradition at gommen bærer bruden over dørtrinnet umiddelbart efter vielsen. Her bydes bruden velkommen i hjemmet for familiens fremtidige liv umiddelbart efter brylluppet.

Hvad forstås ved et dørtrin?

Placeringen af dørtrin er altid den værst mulige og giver flere forskellige knubs, stød og slid. Det betyder, at materialet tit er af en hård træsort, der kan tåle den store udsathed og belastning. Den hårdeste træsort vi har i Danmark er eg. Så dermed er flere dørtrin fabrikeret i eg og egetræ. I reglen vil hjemmets dørtrin få den samme efterbehandling som de tilgrænsende gulve har. Dette skaber et smukt gulv og giver et rigtig pænt udfald.

Bundstykke og dørtærskel?

Et dørtrin har forskellige benævnelser, der tit anvendes i flæng. Herunder:

  • Dørtærskel
  • Bundstykke
  • Fodtrin
  • Fodspark

Dørtrin er et lille trin forneden i en døråbning, som i bredde og længde modsvarer dørens dimensioner. Det har en støjdæmpende effekt og har en isolerende effekt. Det giver en naturlig opdeling af rummet, som kan være formålstjenlig ved rengøring, pleje og vedligeholdelse.

Hvorfor udføres dørtrin i eg?

Som tidligere nævnt, udsættes dørtrin for en urimelig stor byrde. Hvilket gør dem ømfindtlige og vil afkræve hyppigere gulvslibning end gulve samt en kraftig efterbehandling. I visse gulvopgaver lakeres trinnene skønt plankegulvet får en anden overfladebehandling som olie, sæbe, lud eller voks

Hvorfor bliver dørtrin udhulet med tiden?

Slitage og flere års brug af tærskler i blødt træ kan blive så slidt, at de udhules på midten. Hvilket opleves ikke mindst ved bløde træsorter som fyr, gran og lærk der har været praktiseret i mere end hundrede år. Udhulede dørtrin kan sædvanligvis slibes plane, men vi noterer hyppigt opgaver hvor en sanering og udskiftning er påkrævet.

Dørtrin er ofte en del af dørkarmen

Dørtærskel, bundkarme, bundstykker og fodtrin er alle en del af selve karmen. I en hel del nye moderne boliger og hjem har gulvene ingen dørtrin.

Fodspark eller fodtrin?

Ved at vælge trin i egetræ og eg, bruges den hårdeste træsort vi har i Skandinavien og Danmark. Hermed opnås et uhørt solidt trin med fin holdbarhed og kvalitet.

Mester i renovering af dørtrin

Vi er experter i gulvslibning, gulvbehandling samt afslibning af dørtrin, køkkenbordplader, trappetrin, tærsklersamt vindueskarme af træ. Kontakt os derfor gerne for en snak om dine trægulve, og få billig afslibning af dørtrin i dit bolig og hjem.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes